Accesarea unei finanțări nerambursabile, cu scopul de a sprijini antreprenori la început de drum prin cursuri, traininguri, mentorat și finanțări.
Promovarea proiectului în rândul grupului țintă.
Mentori pentru activitățile practice și experți care să monitorizeze parcursul celor 49 de antreprenori finanțați prin proiect cu până la 36.000 de euro pentru a-și înființa afaceri.
Comunicarea și diseminarea rezultatelor proiectului, prin administrarea paginii de facebook asociate acestuia.
Organizarea de cursuri de antreprenoriat pentru 440 de persoane din regiunea Nord-Vest a țării.
Selecția prin concurs a celor 49 de antreprenori care să primească finanțare.
Organizarea Galei Antreprenoriatului, unde au fost premiate cele mai bune 3 idei de afaceri în domeniile IT, Bioeconomie, Activități producătoare. Au fost acordate 9 premii: 9.000 lei pentru locul I, 4.500 lei pentru locul II, 2.000 de lei pentru locul III.
Organizarea de seminarii de mentorat pentru cei 49 de antreprenori susținuți prin proiect și oferirea de consultanță timp de 1 an.
Monitorizarea progresului și a eficienței investițiilor făcute de antreprenori.
Susținerea a 49 de afaceri emergente, de la înființare, în implementare și pe perioada de durabilitate.
Asigurarea unei plase de siguranță – prin servicii de consultanță, mentorat, monitorizare care a funcționat inclusiv în contextul crizei create de COVID-19.
La data de 30 iunie 2020, din cele 25 de afaceri noi de producție monitorizate de CMT, 24 erau active și doar 1 avea activitatea suspendată. Majoritatea dintre firme (20) erau deja în perioada de durabilitate, conform planului inițial.
Realizarea de materiale promoționale dedicate pentru a promova afacerile emergente: sesiuni foto, video-uri de prezentare la evenimente.
Extinderea programului de training și formare de competențe în rândul tinerilor prin crearea unui proiect de educație antreprenorială, la capătul căruia cei mai buni cursanți devin antreprenori cu acte în regulă și își încep afacerea proprie.
Cele 3 exemple de succes prezentate ca model la începutul proiectului au generat zeci de alte afaceri funcționale.
Creșterea capacității organizatorice și administrative a clusterului prin implicarea pentru prima dată într-un proiect de acest tip.
Stimularea dinamicii mediului de afaceri regional și a spiritului antreprenorial.