Brevete și mărci

credit foto: Markus Winkler / Unsplash

Brevete înregistrate de Cluster Mobilier Transilvan

Aplicație către EPO – European Patent Office (Biroul european pentru brevete) înregistrată în 19 iunie 2020.

Prezenta invenție se referă la un ansamblu de mecanisme de înclinare a scaunului și la metodele particulare, dar nu cu titlu limitativ, de a oferi posibilitatea unei șederi statice-dinamice pentru utilizator. Trecerea de la șederea statică la cea dinamică este controlată printr-un dispozitiv capabil să încetinească mișcarea scaunului sau să oprească complet scaunul într-o poziție fixă, printr-un sistem de frânare. Scaunul static-dinamic poate fi programat în mod inteligent de către utilizator, în funcție de cerințele de securitate și sănătate în muncă, folosind echipamentul de afișare, senzori sau printr-un mix dintre acestea și energia necesară de a acționa frâna și sistemul de control. Un generator electric fixat pe unul sau mai multe axe ale mecanismului de rulare și o baterie pentru stocarea energiei vor fi incluse.

Aplicație către EPO – European Patent Office (Biroul european pentru brevete) înregistrată în 18 iunie 2020.

Prezenta invenție se referă la un ansamblu ergonomic pentru șezutul scaunului și la o metodă de a oferi sprijin pentru diverse posturi pe care le poate avea utilizatorul când se așează, indiferent de constituția corpului său. Sistemul are mai multe panouri flexibile pentru spătar și șezut, care pot asigura un sprijin continuu și complet al corpului pe perioada așezării, luând în considerare că utilizatorul va îndeplini diverse sarcini într-un interval prelungit de ședere. Componentele ansamblului pot fi ajustate în mod independent.  Cu ajutorul acestor panouri mobile utilizatorul își poate menține o postură constantă și stabilă.

Aplicație către EPO – European Patent Office (Biroul european pentru brevete) înregistrată în 15 aprilie 2020.
Cerere de brevet rezultată prin divizarea primei cereri de brevet de invenție European-Divisional Application.

Un sistem incorporat în scaun pentru instruirea utilizatorului pentru a menține o poziție corectă în timp ce este așezat în scaunul care are șezutul și spătarul prevăzute cu unul sau mai mulți senzori de presiune și distanță, un microcontroler pentru colectarea datelor de la unul sau mai mulți senzori de presiune și distanță, conectați printr-o aplicație software care comunică cu senzorii, analizează datele, le trimite către o bază de date și, de asemenea, analizează și afișează datele către utilizator.

Sistemul cuprinde și posibilitatea de a trimite date aprobate de utilizator către producătorii scaunului pentru a facilita dezvoltarea viitoarelor produse sau către organizațiile de sănătate pentru a ajuta diagnosticarea unui diagnostic adecvat în cazul problemelor de durere de spate ale utilizatorului.

Aplicație către EPO – European Patent Office (Biroul european pentru brevete) înregistrată în 3 septembrie 2019.

Scaun cu sistem încorporat prevăzut cu senzori în porțiunea șezutului și în spătar pentru detectarea unei posturi incorecte și pentru instruirea utilizatorului în menținerea unei poziții corectă pe perioada șederii pe scaun. Există doi senzori localizați în zona umerilor, doi senzori în zona lombară și doi senzori în șezutul scaunului. Sistemul include un microcontroler cu capacități de procesare și acces la Internet, capabil să colecteze în timp real date de la fiecare dintre cei șase senzori și să determine tipare pentru fiecare utilizator. Sistemul include, de asemenea, o aplicație software împărțită în aplicație incorporată și aplicație web. Aplicația incorporată este o componentă care comunică cu senzorii integrați, analizează datele și apoi le trimite la o bază de date, iar aplicația web este responsabilă pentru analizarea și afișarea datelor către utilizator într-un mod sugestiv.

Mărci înregistrate de Cluster Mobilier Transilvan

Marcă înregistrată la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală în 21 decembrie 2019.

Marcă înregistrată la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală în 19 decembrie 2018.

Marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în 12 octombrie 2018.

Apariții în presă

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

  Munca de cercetare și de dezvoltare a unor prototipuri de scaun static-dinamic se desfășoară în plină criză de pandemie, a anunțat Clusterul Mobilier Transilvan (CMT). “Din fericire munca în acest proiect al clusterului a însemnat din start multe ore de învățare, de proiectare, de lucru cu imprimanta 3D și de testare și mai puține…

aprilie 25, 2020
Protejând industria mobilei în China

China IPR SME Helpdesk, în parteneriat cu Cluster Mobilier Transilvan, a organizat un webinar live privind protecția proprietății intelectuale din China pentru IMM-urile europene din industria mobilei. Sesiunea – susținută de specialistul nostru IP, Alessandra Chies – prezintă diferite strategii pentru protejarea proprietății intelectuale din China și oferă recomandări practice pentru companiile interesate să facă…

februarie 1, 2020