• webcube
  • Niciun comentariu

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

 

Munca de cercetare și de dezvoltare a unor prototipuri de scaun static-dinamic se desfășoară în plină criză de pandemie, a anunțat Clusterul Mobilier Transilvan (CMT).

“Din fericire munca în acest proiect al clusterului a însemnat din start multe ore de învățare, de proiectare, de lucru cu imprimanta 3D și de testare și mai puține interacțiuni directe între grupuri de oameni.

Tot ceea ce presupunea contact uman am putut muta în online și astfel am reușit să ajungem la etapa de a finaliza și primul model de scaun cu spătar segmentat, cu vertebre și plăci flexibile, în cadrul proiectului. Scaunul este acum e în faza de testare și analiză”, conform CMT.

Scaunul de birou inteligent MyTesla, conceput de societatea Antares România și de CMT, își propune să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea sa cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe telefonul mobil sau de pe computer.

În 2018 Antares România a lansat scaunul de birou ergonomic, accesorizat cu mecanism automat. Acesta se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să fie reglat scaunul când este folosit de o altă persoană.

Antares și CMT au încercat să îl perfecționeze prin dezvoltarea scaunului ergonomic Tesla într-unul inteligent. MyTesla beneficiază de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiurile utilizatorului. Scopul este de a corecta postura și șezutul nesănătos, care pe termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Obiceiurile individuale de ședere pot fi urmărite după calibrarea celor șase senzori prezenți pe scaun (patru pe spătar, doi pe șezut). Senzorii transmit datele înregistrate în timp real prin internet Wi-Fi către un computer, unde sunt stocate și interpretate.

CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.

 

Articol preluat de pe transilvaniabusiness.ro

autor: Nora Dumitrescu

Lasă un răspuns