(scaune, perete despărțitor, mese)
(mese, scaune, dulapuri, paturi, saltele)
.
Laboratorul de Design, Prototipare și Testare, dotat cu 19 echipamente diferite, se adresează profesioniștilor care au nevoie de echipamente de prototipare sau testare, precum designerii industriali, creatorii și designerii de obiect, cât și reprezentanții companiilor din industria lemnului și a mobilei, care doresc să se asigure că produsele lor finale sunt de bună calitate, la standarde europene. Operațiunile de testare vă indică rezistența în timp și la uzură a produselor dumneavoastră. Accesul în laborator se face pe baza de rezervare în platforma online, în urma căreia veți fi contactați de echipa CMT pentru a putea pregăti asistența ce vă este necesară în laborator, astfel încât procesul de testare să decurgă în cele mai bune condiții.
Laboratorul se află în incinta Centrului Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC, strada Tiberiu Popoviciu, nr. 2-4) și a fost realizat prin proiectul european Cluj – Future of Work, primul proiect din Europa de Est finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare-dezvoltare Urban Innovative Actions. Cluj – Future of Work este un proiect co-manageriat de Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale, între care și Cluster Mobilier Transilvan.
Zona de dezvoltare include 2 stații de lucru unde se pot utiliza programe specifice de design industrial și randare de produs: stația de lucru cu software inginerești – AutoDesk program group (AutoCad, AutoCad Mechanical, Electrical, Arhitectural, Inventor, Fusion 360, Navisworks) SimaPro, ArtecStudio pentru scanarea 3D și stația de lucru cu software de vizualizare – Adobe Creative Cloud software group (Photoshop, Illustrator, Indesign, Dreamweaver, Adobe, Aero) AutoDesk (3ds Max, Maya, Motionbuilder, Mudbox, Sketchbook), Blender. Apoi acestea pot fi vizualizate virtual cu ajutorul tehnologiei VR prezentă în laborator.
A doua zonă a laboratorului este dedicată pentru prototipare prin Tehnologia de imprimare 3D, folosind imprimantele 3D din laborator cu filament, iar una atât cu filament, cât și cu lut.
Zona de testare a produsului final include echipamente de testare a rezistenței, durabilității și stabilității, de testare a îmbătrânirii suprafețelor artificiale, care simulează rezistența produsului la factorii meteorologici precum ploaie, ceață, razele soarelui (UV). Un alt echipament accesibil este cabina de testare a emisiilor, care determină dacă produsul obținut emană substanțe nocive.