• webcube
  • Niciun comentariu

Află care sunt competențele viitorului în domeniul IT, energie, industriile creative și de mobilier

Gândirea critică, inovarea, reziliența, talentul la design, dar și mentalitatea de ”problem solver” sunt doar câteva dintre competențele care sunt căutate la actualii și viitorii lucrători în domeniul IT. În ceea ce privește domeniul industriilor creative, pe lângă creativitatea propriu-zisă, este nevoie de și de competențe tehnologice, dar și soft skills. În domeniul energiei, viitorul se îndreaptă spre digitalizare, control la distanță și optimizarea consumurilor de energie. Acestea sunt doar o parte din temele ce vor fi dezbătute în cadrul celei de-a 6-a ediții a Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania, organizată la Cluj-Napoca. Vedeți mai jos conferința de presă de deschidere a evenimentului.

După pandemie, nu se pune problema revenirii totale în birouri a angajaților din IT, spune Bianca Muntean, președintele Clusterului IT Transilvania. ”Companiile nu mai vorbesc despre o întoarcere totală la birou. Va fi un mix de activitate, o parte la birou, o parte de acasă, depinde de cultura organizațională a fiecărei companii”, a declarat în conferința de presă Bianca Munteanu.

Ciprian Morcan, președintele Clusterului Mobilier Transilvan a declarat că, în prezent, companiile nu pot rămâne competitive exclusiv prin cost, ci trebuie găsit un element de diferențiere. În cazul industriei mobilei, Ciprian Morcan spune că soluția este găsirea de piețe noi, internaționalizarea. Practic, producătorii români își caută acum să aibă piață de desfacere în țări precum Africa de Sud, SUA, Egipt sau Canada.

”Susținem companiile românești să se internaționalizeze”, a precizat Ciprian Morcan.

La capitolul energie, Oana Raita, reprezentanta Transylvania Energy Cluster  a declarat că trebuie lucrat la conștientizarea consumatorilor și la economia de energie.

La Conferința Clusterelor de la Cluj, ediția 2021 participă atât fizic, cât și online 314 invitați, din peste 15 țări. Conferința este găzduită de CREIC.

Articol preluat de pe: viacluj.tv

Lasă un răspuns