• webcube
  • Niciun comentariu

„Cluj Future of Work”. 5,6 milioane de euro vor fi investiți pentru a-i pregăti pe angajați pentru joburile viitorului

Trei laboratoare din cadrul Centrului de Industrii Creative din Dealul Lomb vor fi dotate cu tehnologie de ultimă generație care utilizează inteligența artificială și diverse soluții de automatizare.

Laboratoarele vor funcționa în cadrul proiectului „Cluj Future of Work”, prin care sunt testate soluții pentru adaptarea angajaților la locurile de muncă din viitor.

Unul din echipamentele care vor fi achiziționate va ajuta la dezvoltarea unor soluții de design creativ pentru realizarea și testarea unor produse din industria mobilei.

Cel de-al doilea sistem va include pachete software și hardware care vor permite realizarea unor producții de film și animație inovative.

Al treilea echipament constă în tehnologii de tip machine learning și automatizare, care vor deveni părți integrante ale proceselor economice, potrivit inițiatorilor proiectului.

Primăria clujeană a lansat recent achiziția celor trei echipamente, iar valoarea acestora este de 6 milioane de lei.

Valoarea totală a proiectului „Cluj Future of Work” este de 5,6 milioane de euro, cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată de Comisia Europeană, prin programul Urban Innovative Actions.

Clujul este primul oraș din Europa de Est care a câștigat o astfel de finanțare.

Articol preluat de pe ebsradio.ro

autor: Ovidiu Cornea

sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns