• adm-cmt-1
  • Niciun comentariu

Dezvoltarea scaunului pe baza distribuției presiunii corporale (cercetare)

Autori: Levente Denes, Balazs Bencsik, Peter Gyorgy Horvath, Reka Maria Antal

Abstract: Sondajele și studiile arată că din ce în ce mai multe dintre persoanele angajate își petrec orele din programul de lucru predominant în poziții șezând. Prin urmare, șederea confortabilă joacă un rol rol important în reducerea riscului de tulburări musculo-scheletice și a altor efecte nocive asupra sănătății. Eforturile de cercetare se concentrează pe reducerea acestor riscuri prin proiectarea unor scaune ergonomice, având multiple posibilități de reglare ce permit scaunului să se potrivească la forma corpului utilizatorului sau asigurând o dinamică, astfel încât corpul inferior al utilizatorilor să poată fi într-o mișcare continuă.

Acest articol rezumă rezultatele unui efort de cercetare care a evaluat efectul mai multor factori asupra confortului șezutului pe baza valorilor de distribuție a presiunii corporale. Efectul elasticității spumei, ordinea de aranjare a straturilor de spumă din șezutul scaunului, elasticitatea suportului scaunului, precum și tipul scaunului (inclusiv scaun în genunchi, scaun în șa). Rezultatele cercetării au fost utilizate pentru a determina care sunt caracteristicile optime pentru o pernă de scaun.

Articolul a fost prezentat la Convenția internațională a Societății pentru Știința și Tehnologia Lemnului (Society of Wood Science and Technology International Convention) din 1-6 august 2021, organizată în localitatea Flagstaff, statul Arizona, SUA.

Lasă un răspuns