• webcube
  • Niciun comentariu

EU Cluster Matchmaking Event: New opportunities for european cross-sectoral collaboration and growth

 

În data de 29 noiembrie doamna Diana Morcan, având funcția de asistent de cercetare economist în relații economice internaționale a reprezentat Cluster Mobilier Transilvan la evenimentul ”EU Cluster Matchmaking Event: New Opportunities for European Cross-Sectoral Collaboration and Growth”, cu scopul:

  1. Identificarea de parteneri cu experiență relevantă în cercetare cu aplicare în industria producției de mobilier pentru a face schimb de know-how și a identifica posibili parteneri pentru desfășurarea activităților clusterului.
  2. Găsirea de parteneri interesați în consolidarea colaborării lor internaționale, în vederea dezvoltării de proiecte transsectoriale și/sau internaționale.
    În calitate de reprezentant al Cluster Mobilier Transilvan am participat la toate secțiunile prezente în agenda, iar cu privire la întâlnirile de matchmaking acestea au fost următoarele:

 

Magnus Persson – reprezentant al Paper Province Suedia, cluster cu interese directe în industria mobilei, prin prisma unor proiecte gândite în anul curent și urmând ca, din anul 2017 să începem o colaborare în cazul în care clusterul va primi finanțare prin programul Horizon 2020 pentru proiectul cu implicații în domeniul producției de mobilier;
Julián Parra Barranco – reprezentant al Andalusian Plastic Cluster- Andaltec, cluster constituit pe lângă Research Technological Centre of Plastic. Clusterul prezintă interes, prin prisma activității de cercetare în domeniul materialelor avansate și a materialelor compozit.
Pascale Claeys Bouuaert – reprezentant al Cluster Innovative Coatings, Tema întâlnirii a fost de asemenea, activitatea de cercetare a clusterului, activitate care coincide cu cea propusă de Cluster Mobilier Transilvan pentru perioada de implementare a proiectului, acoperiri funcționale.
Nancy Tarjenian Astour – reprezentant al Navarrese Industry Association, asociația lucrează pentru dezvoltarea clusterului nou înființat, având în componență în principal membrii asociației. Clusterul este interesat în identificarea de parteneri relevanți pentru dezvoltarea de proiecte comune croos-sectoriale, la nivel C2C. David Fernandez terreros – coordonator al politicilor de cluster și cercetare în cadrul agenției guvernamentale pentru business și dezvoltare, din cadrul guvernului Spaniol. Întâlnirea a avut ca și scop facilitarea comunicării dintre Cluster Mobilier Transilvan și alte clustere de profil din Spania.

Lasă un răspuns