• webcube
  • Niciun comentariu

Finanțare nerambursabilă de 6,5 milioane euro pentru strategia comună a Cluster Mobilier Transilvan

 

Primul pol de competitivitate din industria mobilei (o structura născută prin asocierea mai multor întreprinderi, universități și instituții publice) a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 6,5 milioane euro. Concentrat în Regiunea de Nord-Vest a României, Cluster Mobilier Transilvan a primit finanțare pentru un pachet integrat de proiecte propus în anul 2012, pe baza unei strategii de dezvoltare pentru următorii 10 ani.

Investițiile în crearea și modernizarea unor capacități de producție sunt coordonate de o echipa de management la nivelul structurii și beneficiază de aportul de vizibilitate al unui proiect “soft”. Inovarea o constituie cele două proiecte de cercetare, dezvoltate în colaborare cu mediul universitar clujean. Acestea își propun să aducă pe piață produse și servicii noi, competitive atât național cât și internațional, iar ultima etapă presupune introducerea efectivă în producție a rezultatelor cercetării.

În România, nu există precedent în implementarea unor proiecte strategice, la nivelul unei astfel de structuri, cu aport concret pe un întreg lanț de valoare. Ardelenii își doresc să demonstreze că viitorul este al deschiderii spre colaborare și invită toți factorii interesați să li se alăture.

Pachetul Polului de Competitivitate ”Cluster Mobilier Transilvan” cuprinde 10 proiecte finanțate prin POSCCE, Operațiunea 131 – ”Dezvoltare a structurilor de sprijin al afacerilor de interes național și internațional”.

Lasă un răspuns