• adm-cmt-1
  • Niciun comentariu

FurniRoboWeld – robotul de sudură care va automatiza procesul de fabricare a mobilierului medical, finanțat prin apelul DIH-World

O finanțare de 95.000 de euro a fost câștigată de parteneriatul Transilvania Digital Innovation Hub și firma e-Laborator Feeria, companie membră a Clusterului Mobilier Transilvan, pentru experimentul de inovare FurniRoboWeld, ce presupune instalarea unui robot de sudură, care are ca scop automatizarea și îmbunătățirea procesului de fabricare a mobilierului medical, cât și reducerea costurilor de producție ale acestuia.

Experimentul își propune să crească competitivitatea IMM-ului producător și să aducă pe piața un produs optimizat. Prin finanțarea obținută în cadrul apelului de finanțare DIH-World, fabrica va putea să își optimizeze fluxul de producție și va putea integra soluții robotizate pentru procesele sale de lucru. La finalul experimentului, e-Laborator Feeria va beneficia de o soluție automatizată, care-i va permite producția unui nou produs de mobilier folosit în domeniul medical.

Transilvania Digital Innovation Hub va sprijini e-Laborator Feeria în cele 6 luni ale proiectului prin oferirea unui set de servicii ce implică:

  • Sesiuni de mentorat în digitalizarea și dezvoltarea afacerii;
  • Conducerea unui audit al stadiului actual al digitalizării folosind unelte IMP3rove;
  • Sprijinirea companiei în dezvoltarea unei strategii de digitalizare a fabricii;
  • Actualizarea planului de afacere actual incluzând tehnologiile de digitalizare pe termen mediu și
    lung;
  • Identificarea unor surse de finanțare pentru digitalizarea producției ulterioare etc.

În cadrul apelului de finanțare au fost selectate 28 de proiecte din Europa, care implica 56 de parteneri (28 IMMuri și 28 DIHuri). Apelurile deschise DIH-World sunt concepute pentru a sprijini experimentele de digitalizare care implică Centre de Inovare Digitală (DIH-uri) și IMM-uri din sectorul de producție din cele 27 de state ale Uniunii Europene. Experimentele inovatoare au primit până la 95.000 EUR pentru a sprijini integrarea tehnologiilor digitale în procesele, produsele sau serviciile unui IMM. Experimentele tehnologice inovatoare selectate se vor alătura comunității DIH-World.

Despre e-Laborator Feeria:
e-Laborator Feeria este un producător certificat de mobilier de laborator și hote din județul Dâmbovița. În calitate de membri ai SEFA, compania este un furnizor certificat de cele mai înalte standarde și produse de înaltă calitate. Ei au extins cu succes la nivel național și internațional la clienți din diverse medii (farmaceutică și industria alimentară, analiza apei, universități și laboratoare spitalicești). e-Laborator furnizează o largă gama de articole de mobilier de laborator.

Despre Transilvania Digital Innovation Hub
Cu o istorie de patru ani, Transilvania Digital Innovation Hub este primul hub de digitalizare operațional din România, recunoscut în 2019 ca ”Fully Operational DIH” de către Comisia Europeană JRC. Transilvania DIH a trecut de selecția națională coordonată de Autoritatea pentru Digitalizarea României împreună cu alte 11 DIH-uri din România, iar scopul acestuia este să se alăture rețelei europene, EDIH Network, din care vor face parte peste 200 de DIH-uri. 

Partenerii Transilvania DIH sunt: Transilvania IT Cluster – orchestrator, Cluster Mobilier Transilvan, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Romanian New Materials Clusters, Clusterul de Energie din Transilvania, INCDTIM, ARIES Transilvania, Acces IT Oradea și Primăria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns