• webcube
  • Niciun comentariu

Furniture Go International: creare de aliante, deschiderea pietelor

Proiectul, implementat de opt clustere europene si finantat de Comisia Europeana, va ajuta IMM-urile producatoare sa ajunga cu produsele si serviciile lor in tari din afara Uniunii Europene. La baza sta un parteneriat strategic intre clustere care reprezinta firme producatoare cu scopul de a intensifica cooperarea in industria mobilei si a industriilor conexe din cadrul UE si care vizeaza patru tari tinta: SUA, Canada, Egipt si Africa de Sud.

Furniture Go International (FGOI) este un proiect cu o structura solida si obiective ambitioase, care sa puna in aplicare viziunea Uniunii Europene, incepand din septembrie 2021, cu o durata de 3 ani. Opt clustere din sase tari europene isi pun in comun pentru prima data toate cunostintele pietei si experienta pentru a organiza activitati de internationalizare pentru IMM-uri din industria mobiliei, 100% orientate sa obtina rezultate. Scopul este de a oferi instrumente utile si personalizate pentru abordarea pietelor din afara Uniunii Europene, in special cele din Statele Unite ale Americii, Canada, Egipt si Africa de Sud.

Clusterele participante in acest proiect sunt:

  • CMT – Cluster Mobilier Transilvan (Romania; cunoscut international ca TFC – Transylvanian Furniture Cluster),
  • HABIC – Association Cluster of Habitat,
  • Wood, Office and Contract Sector (Spania),
  • WIC – Wood Industry Cluster (Slovenia),
  • KCN – Cluster of Czech Furniture Manufacturers (Republica Ceha),
  • ICS – Interior Cluster Sweden (Suedia),
  • PWC – PRO WOOD Regional Cluster (Romania),
  • BFC – Bulgarian Furniture Cluster (Bulgaria) si
  • HCB – Habitat Cluster Barcelona (Spania).

Combinate, ele aduna peste 500 de companii, majoritatea IMM-uri producatoare. Reprezentanti ai IMM-urilor producatoare sunt invitati la evenimentul de lansare oficiala a proiectului, in 21 octombrie, de la ora 12:00 (a Romaniei). Acesta va fi organizat in mod hibrid, iar inscrierile se fac prin formular online.

Cluster Mobilier Transilvan este pentru prima data in pozitia de lider de proiect european si printre putinele organizatii din Romania care ajung intr-o astfel de pozitie onorabila, dar care presupune si responsabilitate pe masura. Cluster Mobilier Transilvan (CMT) are in responsabilitatea sa managementul tuturor activitatilor #FGOI realizate de cele 8 clustere implicate.

„E timpul sa fim deschisi, sa ne adaptam si sa acceptam ca nu va mai fi la fel modul de a face afaceri, iar competentele ce ne sunt necesare tuturor sunt rezultate din acea invatare de pe tot parcursul vietii. Credem ca atractivitatea industriilor va fi data de capacitatea de a colabora, de a promova adevaratele modele, cat si de a-i intelege, a-i atrage si a-i motiva pe termen lung pe cei tineri, acceptandu-le si respectandu-le valorile”, puncteaza Ciprian Morcan, manager CMT.

Proiectul FGOI prevede extinderea aliantei internationale pe termen lung si sustinerea unor contacte permanente in fiecare dintre pietele de interes pentru a garanta generarea de oportunitati de afaceri si proiectarea de actiuni personalizate pentru IMM-uri.
Comisia Europeana a finantat proiectul dupa ce a remarcat efectele economice dure ale COVID-19 asupra sectoarelor care necesita de obicei produse si servicii din industria mobilei si lemnului, precum turismul si comertul cu amanuntul. 70% din cele 130.000 de companii din sectorul productiei de mobila din Uniunea Europeana sunt mici sau mijlocii, iar impreuna ofera locuri de munca pentru peste 1 milion de persoane angajate.

Persoana de contact:

Pentru mai multe informatii despre acest comunicat de presa puteti lua legatura cu Cristina Castillo, manager de proiect pentru Habitat Cluster Barcelona si director de comunicare FGOI (cristina.castillo@hcb.cat // (+34) 685 107 960) si

Raluca Bugnar, purtator de cuvant Cluster Mobilier Transilvan (raluca.bugnar@mobiliertransilvan.ro // (+40) 0743 307 087)

Articole preluat de pe:matek.ro

Lasă un răspuns