• adm-cmt-1
 • Niciun comentariu

Lansarea grupului de lucru Industry 4.0 în cadrul Transilvania Digital Innovation Hub

România se situează pe locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în ediția din 2021 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). În ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale în activitățile întreprinderilor, România se situează pe locul 25 în UE. Majoritatea indicatorilor din această dimensiune se situează cu mult sub media UE. Totodată, doar 33% dintre IMM-uri au cel puțin un nivel de bază de intensitate digitală, în comparație cu media UE de 60%. Cu toate acestea, studiile arată că investițiile în digitalizare au crescut semnificativ în ultimii ani, iar interesul companiilor pentru digitalizare este din ce în mai mare.

În acest context îngrijorător pentru țara noastră anunțăm că Transilvania Digital Innovation Hub prin Transilvania IT Cluster și Cluster Mobilier Transilvan lansează grupul de lucru Industry 4.0. Acesta este unul dintre eforturile Transilvania DIH de a sprijini adoptarea de tehnologii digitale și de a oferi o platformă de  dialog și încurajarea colaborărilor pentru accelerarea proceselor de inovare și transformare digitală în țară.

Transilvania Digital Innovation Hub, are ca și misiune să reducă acest decalaj prin sprijinirea atât a dezvoltatorilor de tehnologii cât și a industriei prin:

 • Oferire de acces la cursuri specializate;
 • Identificare a oportunităților de finanțare și sprijin în accesarea acestora;
 • Crearea parteneriatelor între ofertanți și beneficiari;
 • Oferirea unei platforme de discuții între experții din domeniul tehnologic și beneficiari etc.

Sunt invitați să facă parte acest grup de lucru următorii:

 • IMM-uri din domeniul producției – beneficiari
 • Companii tehnologice capabile să dezvolte/adapteze soluții de tip Industry 4.0 – ofertanți
 • Consultanți, experți, reprezentanți ai clusterelor și ai Centrului de Inovare Digitală
 • Alții – reprezentanți ai universităților, instituțiilor publice și ai organizațiilor financiare, dar și alți actori interesați de acest subiect

În cadrul acestui grup de lucru se propun activități precum:

 • Prezentarea unor exemple (use-case-uri) de automatizare și eficientizare în domeniul producției
 • Identificare și prezentare a oportunităților de finanțare dedicate Industry 4.0, dar și sprijinirea pentru accesarea acestor surse de finanțare
 • Schimb de cunoștințe și experiență între membrii grupului
 • Stabilirea parteneriatelor de colaborare între membrii grupului de lucru etc.

Participarea la acest grup de lucru este deschisă pentru toți doritorii. Grupul de lucru va fi coordonat de către Transilvania Digital Innovation Hub prin echipele executive ale clusterului Transilvania IT și ale clusterului Mobilier Transilvan.

Evenimentul de lansare, la care sunt invitate IMM-urile din regiune interesate să facă parte din grupul de lucru INDUSTRY 4.0,  va avea loc în 10 decembrie 2021 începând cu ora 10.00.

Formular online de înregistrare pentru participanți!

În plus, cei care își doresc să facă parte din acest grup de lucru și nu sunt disponibili să particpe la evenimentul de lansare a acestuia, pot trimite o expresie de interes pe adresa de e-mail contact@transilvaniait.ro.

Despre Transilvania Digital Innovation Hub

Cu o istorie de trei ani, Transilvania Digital Innovation Hub este primul hub de digitalizare operațional din România, recunoscut în 2019 ca ”Fully Operational DIH” de către Comisia Europeană JRC. Transilvania DIH a trecut de selecția națională coordonată de Autoritatea pentru Digitalizarea României împreună cu alte 11 DIH-uri din România, iar scopul acestuia este să se alăture rețelei europene, EDIH Network, din care vor face parte peste 200 de DIH-uri.

Partenerii Transilvania DIH sunt: Transilvania IT Cluster – orchestrator, Cluster Mobilier Transilvan, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Romanian New Materials Clusters, Clusterul de Energie din Transilvania, INCDTIM, ARIES Transilvania, Acces IT Oradea și Primăria Cluj-Napoca.

Articol preluat de pe StartUp Cafe: Nou grup de lucru pentru dezvoltatorii de tehnologii.

Lasă un răspuns