• webcube
  • Niciun comentariu

MyTesla – Primul scaun de birou Smart dezvoltat în România

Antares Romania împreună cu Cluster Mobilier Transilvan au realizat primul scaun de birou inteligent din România: #MyTesla. Scaunul își propune să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea acestuia cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe mobil sau calculator.

Primele prototipuri au fost prezentate și testate de către publicul larg cu ocazia Târgului Internațional de Mobilă BIFE – SIM 2019 (12-15 septembrie, București) și la Conferința Internaționala a Clusterelor TCIC 2019 (18-20 septembrie, Cluj).

Primul scaun de birou inteligent dezvoltat in România by Antares

Termenii precum ”open office” sau ”spațiu de birou inteligent” sunt din tot mai des întâlniți în presa de specialitate. Multe articole cu detalii despre modificările spațiilor tradiționale de lucru/birou ne explică cum să fim mai eficienți, mai rapizi și mai deschiși. Zilnic ne sunt prezentate concepte noi, moduri de lucru inovatoare, produse ”smart”, iar acestea necesită o regândire aproape de la zero a tuturor elementelor implicate în acest proces.

Scaunul de birou convențional atribuit unei stații de lucru fixe nu mai este alegerea pentru multe spații de lucru moderne. Ca răspuns la această provocare în 2018 Antares Romania a lansat scaunul de birou ergonomic Tesla, accesorizat cu mecanism automat, acesta se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să reglezi scaunul când este folosit de o altă persoană. În afară de faptul că utilizatorul modern preferă scaunele ușor de ajustat, acesta apreciază și mișcarea intuitivă și natural coordonată dintre șezutul și spătarul scaunului.

Primul scaun de birou inteligent dezvoltat in România by Antares

Antares România și Cluster Mobilier Transilvan au preluat această sarcină și au încercat să o perfecționeze prin a dezvoltarea scaunului ergonomic Tesla într-unul inteligent. Pe lângă funcționalitățile avansate ale scaunului amintite mai sus, MyTesla beneficiază în prezent și de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiurile utilizatorului. Scopul principal este de a corecta postura și șezutul nesănătos, care în termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Funcționalitățile inovatoare aduse scaunului de birou inteligent MyTesla© pe scurt:

  • Analiza obiceiurilor individuale de șezut pe scaun cu ajutorul celor șase senzori.
  • Memento-uri în timp real pentru a reveni la o postură corectă, adecvată coloanei vertebrale. –
  • Dezvoltarea personală prin compararea zilnică cu istoricul înregistrat săptămânal, lunar, anual. –
  • Motivarea pentru a adapta și îmbunătății obiceiurile de ședere.

Tehnologia din spate:

Obiceiurile individuale de ședere pot fi urmărite după calibrarea celor șase senzori prezenți pe scaun (patru senzori pe spătar, iar doi senzori pe șezut). Senzorii transmit datele înregistrate în timp real prin wifi către un computer unde sunt stocate și interpretate. Invenția dezvoltată la Cluj Napoca, România este în curs de brevetare la nivel mondial. Produsul ar putea fi comercializat anul viitor.

Primul scaun de birou inteligent dezvoltat în România by Antares

Antares România SRL este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice de birou și spații publice. Oferim o gamă largă de scaune și mese de birou care îndeplinesc cu succes cerințele diverșilor tipuri de utilizatori din diferite medii de lucru. Antares este parte a unui grup internațional fondat în anul 1992 cu filiale în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

În 2018, Antares România, a vândut peste 400 de mii de scaune atât în țară cât și la export. Acordăm atenție deosebită fiecărui detaliu regăsit în componența produselor noastre iar atunci când dezvoltăm un model de scaun nou, ergonomia este de maximă importanță. Personalul specializat controlează fiecare pas al ciclului de producție, pentru a obține cel mai bun rezultat în ceea ce privește calitatea și valoarea produsului.

Filiala Antares din România și-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă începând cu anul 2000 Antares România și-a dezvoltat propria ramură de producție. În prezent Antares România deține două fabrici de scaune în România și aproape 100 de angajați.

Articol preluat de pe produsinardeal.ro

Lasă un răspuns