• webcube
  • Niciun comentariu

O delegația a Clusterului Panfa din Ungaria a venit în schimb de experiență în România

 

La sfârșitul lunii iulie Cluster Mobilier Transilvan a primit în cadrul unui schimb de experiențe vizita omologilor maghiari de la Clusterul Panfa. Vizita delegației din Ungaria s-a desfășurat de-a lungul a două zile și a avut că scop o mai bună cunoaștere a activității comune celor două clustere.

Activ pe piață din 2001, Panfa este al doilea cluster înființat în Ungaria. Are ca arie de interes industria lemnului și de mobilier desfășurâdu-și activitatea în una dintre cele mai împădurite zone ale Ungariei. După 10 ani de activitate s-a reorganizat, căpătând un suflu nou și arătând o deschidere tot mai mare pentru proiecte și colaborări în afară granițelor, în comunitatea europeană și un interes activ pentru calitate și inovație.

În prima zi, joi 23 iulie, delegația maghiară a vizitat fabrica firmei Salice în Huedin. Printre principalele produse ale Salice se regăsesc accesorii de mobilier, feronerie, PAL și MDF, mese și scaune.

Vineri, 24 iulie, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții firmelor Perpetuum Ax, Antares, Promptinter, Trend Furniture, Smart Furniture, MOW – Made of Wood SRL, clusterul Mobilier Transilvan. Gazda acestei reuniuni a fost ICCIA Cluj.

Întregul eveniment a fost realizat printr-un program susținut de Enterprise Europe Network. Aceasta este o rețea internațională ce facilitează prin centrele locale sprijinul pentru întreprinderile mici și mijlocii în extinderea și consolidarea activității pe piața europeană și dincolo de ea. Peste 3000 de experți consiliază din 2008 mai bine de 2 milioane de IMM-uri pentru o mai bună integrare și dezvoltare în afaceri la nivel european și mondial.

Deși scurtă, această vizită a fost extrem de benefică pentru ambele părți, cele două clustere putând să își pună în oglindă activitatea, dar și să pună bazele unor relații mai strânse și viitoare proiecte comune.

 

Lasă un răspuns