• webcube
  • Niciun comentariu

O săptămână plină de întâlniri de afaceri și schimburi de experiență pentru delegația CMT la Târgul de echipamente pentru prelucrarea lemnului, LIGNA Hanovra

 

Locația: Germania, Koelnmesse – locația INTERZUM 2017 (www.interzum.com) și Deutsche Messe – locația târgului de echipamente pentru prelucrarea lemnului, LIGNA Hanovra 2017 (www.ligna.de).

În perioada 17-24 mai 2017, Cluster Mobilier Transilvan a organizat o misiune economică în Germania, având că și obiectiv atragerea de noi  parteneri și relații comerciale pentru membrii clusterului, din rândul firmelor cu care s-au stabilit întâlniri B2B, cu accent pe exportatorii care ar putea beneficia de programul “Gate for Export”.

Pe parcursul misiunii, membrii clusterului au avut întâlniri cu reprezentanți ai: PEKA-System AG, Julius BLUM GmbH, GIPLAST Group, TERNO SCORREVOLI, Hafele, Emuca S.A, OKE Kunststofftechnik, S.C, FELDER KG, HOLZ-HER GmbH, HOMAG Group, BrainSoftware SRL (Spazio 3 D), IMOS AG, și BIESSE Group.

La activitățile desfășurate în cadrul misiunii a luat parte și Enikö Bucs, Sales Manager Austria și Europa SE pentru PEKA-System AG  în calitate de invitat special.

Din culisele unei săptămâni pline:

Foto: Koln, Koelnmesse – ”Misiune Economică Germania” – 17-24.05.2017

Împreună cu Enikö Bucs, Sales Manager Austria și Europa SE pentru PEKA-System AG, pătrunderea pe piața de desfacere din NV României cu sisteme de depozitare pentru living și dressing  și bucătării (soldați de bucătărie), precum sistemul de rafturi multifuncțional PEKA Sesam Libell. Ne-au fost prezentate și sistemele de rafturi extractibile Fioro și soluția de mobilier Smart, Pecasa – sistem versatil construit în jurul unei coloane centrale, la care se pot atașa rafturi și cutii de depozitare în diverse configurații.

Angajații de la Blum – partener Salice Comprod și Feromob ne-au prezentat noutățile pe 2017 în materie de lifturi, balamale și sisteme extractibile, produse cu care se adresează și producătorilor de mobilier români. Am descoperit produse precum Cabloxx, CLIP Top Blumotion negru onix,  optimizări la sistemele Tandembox, noi funcționalități în Configuratorul online de produse BLUM și aplicația-asistent de montaj, Easy Assembly.

În cadrul întâlnirii cu Häfele, ni s-au prezentat conceptele Micro Living pentru confort în mobilarea spațiilor mici și „Smart Home” – mobilierul intelligent ce se adaptează și recreează spațiile. Noutatea cu care compania se adresează piețelor internaționale este Häfele Connect, aplicația mobile de explorare și interacțiune cu mobilierul, sistem destinat gestionării eficiente a mobilierului și camerelor inteligente, conectate în rețea. Sistemul  cu LED-uri, Loox, destinat iluminării și sunetului ce se poate auzi din mobilă datorită funcționalității„plug & play” este o noutate ce merită diseminată în rândul producătorilor din regiunea NV și a clienților finali.

Emuca ne-a prezentat sistemele de depozitare pentru dressing Moka și sertarele de bucătărie Shelvo, iar OKE Kunststofftechnik soluțiile de tapitare Goodside Fusion ce au câștigat premii INTERZUM Award.

Zilele de 22 și 23 mai au fost dedicate întâlnirilor B2B cu CEFLA S.C, FELDER KG, HOLZ-HER GmbH, HOMAG Group, BrainSoftware SRL (Spazio 3 D), IMOS AG, și BIESSE Group la Deutsche Messe – locația târgului de echipamente pentru prelucrarea lemnului, LIGNA Hanovra 2017 (www.ligna.de).

Cefla Finishing ne-a prezentat gama reînnoită de cuptoare verticale Omnidry și soluția inovatoare brevetată Flexpro pentru aplicații robotizate. S-a plănuit vizită la CEFLA LIVE 2017, eveniment anual organizat de companie pentru parteneri și cuprins în planificarea anuală a CMT.
Întâlnirea cu Felder a dezvăluit debuturi noi – centre de prelucrare CNC cu 5 axe, sisteme de manipulare a materialelor inovatoare precum U-Motion, V-Motion și L-Motion pentru ferăstraie.

Pe lângă nouă versiune lansată de software, IMOS ne-a prezentat îmbunătățiri la gamele individuale de produse CAD, CAM, NET și 360, precum și nouă soluție IMOS VR de realitate virtuală și augmentată.

Foto: Hanovra, Deutsche Messe – ”Misiune Economică Germania” – 17-24.05.2017

Lasă un răspuns