• webcube
  • Niciun comentariu

Pregătind viitorii designeri de mobilă, o prioritate pentru Cluster Mobilier Transilvan

Nevoia de forță de muncă în industrie și potențialul tinerilor aflați în curs de pregătire, sunt văzute ca o oportunitate pentru ambele părți de a beneficia una de cealaltă. Producătorii de mobilă s-ar putea baza pe angajați calificați, iar viitori designeri ar putea avea locul de muncă la care au visat.

Proiectul internațional INTRIDE țintește să creeze un program de masterat pentru designerii de mobilă care studiază la universitățile din Italia, Polonia, Spania și România. Consorțiul acestui proiect este format din 10 parteneri, printre care se numără și Transylvanian Furniture Cluster fiind responsabil de conducerea studiilor de caz din cele 4 țări, pentru a satisface nevoia de angajați în industria mobilei. Programa de studii va fi flexibilă, eficientă și in concordanță cu procesele utilizate în realitate în producția mobilei, incluzând experți în domeniu care să susțină cursuri, cât și studii de caz.

Întâlnirea INTRIDE a avut loc în perioada 16-17 aprilie, în timp ce 24 de experți implicați în proiect discutau strategii de a atrage publicul țintă capabil să răspundă nevoilor și provocărilor unui lucrător calificat.

INTRIDE este cofinanțat prin programul Erasmus+.

Articol preluat de pe clustercollaboration.eu

Lasă un răspuns