BETTER FACTORY

Cluster Mobilier Transilvan  va sprijini IMM-urile inovatoare din ecosistemul său să prezinte propuneri calificate în  conformitate cu obiectivele proiectului, să participe la activități legate de diseminarea și durabilitatea Centrului digital de inovare.

CONTRIBUȚIA CMT

Identificarea, mobilizarea și potrivirea a 64 de potențiale experimente inovatoare cu privire la transferul de cunoștințe.

Activități de diseminare și marketing.

Extinderea platformei RAMP (Robotics Automation Marketplace), prin promovare, creșterea gradului de conștientizare și recunoaștere de către IMM-uri, furnizori de tehnologie, artiști și alți reprezentanți ai centrului de inovare.

Coordonarea activităților și management de proiect.

ACTIVITĂȚI

Mobilizarea a 500 de producători, 320 de furnizori de tehnologie, 100 de artiști (la nivelul celor 28 de parteneri internaționali.)

Atragerea investitorilor.

Experimentarea transferului de cunoștințe cu implicarea UE-13.

Se vor genera 4.500 de locuri de muncă noi, la nivelul întregului proiect internațional.

Prin acest proiect, CMT împreună cu partenerii săi, vor dezvolta un Marketplace B2B la nivel european – RAMP Marketplace.

REZULTATE

O piață durabilă pentru IMM-urile furnizoare de produse inovatoare.

Actualizarea sau schimbarea modelului de afaceri pentru IMM-urile participante.

Obținerea de produse noi sau crearea unor branduri.

Crearea prin platforma RAMP a unui loc de întâlnire între cererea producătorilor și soluțiile furnizorilor de automatizare și robotizare, dar și cu artiștii orientați spre design industrial.

EFECTE

Atragerea unui număr semnificativ de noi utilizatori de tehnologia informației în sectorul producției.

Descoperirea de noi moduri personalizate prin care IMM-urile își pot reduce materia primă, energia, deșeurile sau resursele logistice.

O rețea durabilă de hub-uri pentru inovarea digitală, care oferă valoare adăugată europeană.

IMPACT (estimat)

Apariții în presă

BETTER FACTORY: Interview given by Ciprian Morcan, manager of the Transylvanian Furniture Cluster, about the importance of this international project for the furniture industry and for the cluster’s member companies (EN)

Ciprian Morcan was invited to give an interview within the Better Factory international project, in which Transylvanian Furniture Cluster is involved as a partner. By reading this interview, you will better understand what is the impact of the project for the furniture industry (and, implicitly, for our cluster’s members), how Ciprian sees the evolution of…

mai 9, 2022
Cluster Mobilier Transilvan este partener într-un proiect european extrem de ambițios, dedicat firmelor producătoare – Better Factory
Fabrici mici sau mijlocii din România pot avea acces gratuit la tehnologii de ultimă oră, pentru a-și dezvolta comerțul online, și la artiști internaționali pentru a crea noi produse, în concordanță cu nevoile actuale ale clienților. Cluster Mobilier Transilvan (CMT) reprezintă România într-un proiect ambițios care se va derula în toate țările UE pentru o...
octombrie 22, 2020
Artiștii și experții în tehnologie, chemați să “schimbe fața” producătorilor din Cluj

Cluster Mobilier Transilvan (CMT) Cluj va reprezenta România într-un proiect dedicat firmelor producătoare care se va derula în toate țările Uniunii Europene pentru o perioadă de patru ani. Fabrici mici sau mijlocii din România pot avea acces gratuit la tehnologii de ultimă oră pentru a-și dezvolta comerțul online și la artiști internaționali pentru a crea…

octombrie 15, 2020
Unind industriile creative și producătorii de mobilă pentru Better Factory

Clustere sunt create având ca scop principal asigurarea comunicării între părțile unui anumit domeniu și pentru a asigura faptul că domeniul respectiv iese în evidență prin acțiunile sale. Majoritatea IMM-urilor membre ale Cluster Mobilier Transilvan se mândresc cu relațiile pe care le au cu clienții, furnizând soluții personalizate și obiecte de mobilier făcute la comandă…

mai 4, 2020