Partener StartUp

Accesarea unei finanțări nerambursabile, cu scopul de a sprijini antreprenori la început de drum prin cursuri, traininguri, mentorat și finanțări.

Promovarea proiectului în rândul grupului țintă.

Mentori pentru activitățile practice și experți care să monitorizeze parcursul celor 49 de antreprenori finanțați prin proiect cu până la 36.000 de euro pentru a-și înființa afaceri.

Comunicarea și diseminarea rezultatelor proiectului, prin administrarea paginii de facebook asociate acestuia.

CONTRIBUȚIA CMT

Organizarea de cursuri de antreprenoriat pentru 440 de persoane din regiunea Nord-Vest a țării.

Selecția prin concurs a celor 49 de antreprenori care să primească finanțare.

Organizarea Galei Antreprenoriatului, unde au fost premiate cele mai bune 3 idei de afaceri în domeniile IT, Bioeconomie, Activități producătoare. Au fost acordate 9 premii: 9.000 lei pentru locul I, 4.500 lei pentru locul II, 2.000 de lei pentru locul III.

Organizarea de seminarii de mentorat pentru cei 49 de antreprenori susținuți prin proiect și oferirea de consultanță timp de 1 an.

Monitorizarea progresului și a eficienței investițiilor făcute de antreprenori.

ACTIVITĂȚI

Susținerea a 49 de afaceri emergente, de la înființare, în  implementare și pe perioada de durabilitate.

Asigurarea unei plase de siguranță – prin servicii de consultanță, mentorat, monitorizare care a funcționat inclusiv în contextul crizei create de COVID-19.

La data de 30 iunie 2020, din cele 25 de afaceri noi de producție monitorizate de CMT, 24 erau active și doar 1 avea activitatea suspendată. Majoritatea dintre firme (20) erau deja în perioada de durabilitate, conform planului inițial.

Realizarea de materiale promoționale dedicate pentru a promova afacerile emergente: sesiuni foto, video-uri de prezentare la evenimente.

REZULTATE

Extinderea programului de training și formare de competențe în rândul tinerilor prin crearea unui proiect de educație antreprenorială, la capătul căruia cei mai buni cursanți devin antreprenori cu acte în regulă și își încep afacerea proprie.

Cele 3 exemple de succes prezentate ca model la începutul proiectului au generat zeci de alte afaceri funcționale.

EFECTE

Creșterea capacității organizatorice și administrative a clusterului prin implicarea pentru prima dată într-un proiect de acest tip.

Stimularea dinamicii mediului de afaceri regional și a spiritului antreprenorial.

IMPACT (estimat)

Apariții în presă

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

GEA Strategy & Consulting, parte a grupului Civitta, alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Oradea, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, ARIES Transilvania / iTech Transilvania Cluster și Impact Hub București lansează Partener StartUP, un program de incubare pentru inițiative antreprenoriale ale persoanelor care doresc să demareze o afacere în…

februarie 28, 2018
Conferința de lansare a Partener StartUp în cadrul proiectului POCU „Learn2do4Entrepreneurship”
AgroTransilvania Cluster împreună cu partenerii Gea Strategy&Consulting SA (CIVITTA România), Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca, Cluster Mobilier Transilvan, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Transilvania, Asociaţia Ropot şi Universitatea Oradea, au găzduit miercuri, 28 februarie 2018, Conferința de lansare a Partener StartUp în cadrul proiectului POCU „Learn2do4Entrepreneurship”. Conferinţa a...
februarie 28, 2018