• webcube
  • Niciun comentariu
placeholder

Re-inventarea modelelor de business și atragerea resurselor umane, între acțiunile prioritare discutate la „Inovare pentru Business”

 

În data de 28 septembrie, Cluster Mobilier Transilvan a organizat, în parteneriat cu NTT DATA România un eveniment privind acțiunile strategice la nivel de cluster și soluția IT Clarvision ERP, dedicată industriei de mobilă din România.

Evenimentul s-a desfășurat în intervalul orar 15:00 – 20:00 și a cuprins următoarele:

15:00 – 17:00 – atelier consultativ pentru acțiuni strategice la nivel de cluster:

Necesitatea unor noi modele de business (Este necesară dezvoltare de produse și servicii sub brand propriu, eventual la nivel de cluster? Putem vorbi de producție în regim de lohn în industria actuală a mobilei?)

Impactul provocărilor date de lipsa cantitativă și calitativă a resurselor umane (Este migrația controlată o soluție? Poate clusterul să răspundă prin soluții concrete la problemele generate de resursele umane? Este necesar un cod etic pentru a defini relația angajator-angajat, la nivel de cluster, ținând cont de climatul concurențial, dar și de cooperare?)

Relații exclusive client-furnizor (Existența unui/unor client/clienți mari, poate chiar exclusivi, pentru producătorii din industrie, este o oportunitate de dezvoltare sau o vulnerabilitate pe termen lung? Argumente pro si contra.)

Internaționalizarea – stringentă necesitate pentru abordarea unor noi piețe și creșterea competitivității companiilor (Care sunt limitele pieței interne? Ce alternative avem pentru servicii de inovare/suport? Cum ne pregătim pentru export?).

17:00 -17:20 Coffe break

17:20 – 19:20 Clarvision ERP by NTT DATA

Prezentare unor soluții IT dedicate industriei de mobilă din Transilvania; modul în care transformarea digitală facilitează drumul în atingerea obiectivelor;
Analiză studii de caz; proiecte implementare în cadrul companiilor cu activități de producţie din industria mobilei.

19:20 – 20:00 Networking

Mulțumim tuturor celor prezenți, membri și factori interesați deschiși spre colaborare pentru #MobiladinTransilvania. Numărul mare de participanți și implicarea partenerilor ne bucură și ne onorează.

Lasă un răspuns