SILEO - Programul de Training pentru Dezvoltarea Abilităților – dedicat clusterelor și IMM-urilor din industria de mobilier și de iluminat

  • webcube
  • Niciun comentariu

SILEO – Programul de Training pentru Dezvoltarea Abilităților – dedicat clusterelor și IMM-urilor din industria de mobilier și de iluminat

ABILITĂȚI ȘI RE-SKILLS – Este un pachet dedicat forței de muncă și atragerea de talente în industria mobilierului și iluminatului. Programul de formare pentru dezvoltarea competențelor este destinat clusterelor și IMM-urilor.

Modulul de training are ca scop sprijinirea IMM-urilor să investească în perfecţionarea forţei de muncă şi atragerea de noi talentele.

COVID-19 a evidențiat „decalajul de reziliență” dintre întreprinderile mici și mari. Deși pandemia a avut un impact global, răspunsurile la această criză au variat în funcție de dimensiunea și resursele fiecărei companii. Întreprinderile mici și mijlocii sunt mai puțin rezistente la șocuri, deoarece adesea nu dispun de resursele necesare și sunt puternic dependente de lanțurile de aprovizionare. Cu toate acestea, IMM-urile reprezintă actori cheie în procesul de tranziție spre o creștere digitală și verde.

În acest context, Proiectul SILEO reunește 7 grupuri cheie din Austria, Franța, Italia, România și Spania, reprezentând împreună peste 3.000 de IMM-uri din industria de mobilă și de iluminat. Obiectivul principal al proiectului este de a accelera și susține IMM-urile în procesul lor de adoptare a tehnologiilor avansate și a modelelor de afaceri bazate pe circularitate.

Modulul de training care va avea loc prin SILEO constă în patru întâlniri pentru a cunoaște mai bine noile materiale sustenabile adresate sectorului de mobilier și iluminat, cu accent special pe materialele bio și exemple legate de ambele sectoare.

  • CURSUL 1: Ciclul de viață al Materialelor – 14.11.2023, 10:00-12:00

În cadrul acestui workshop, veți explora modul în care materialele pot contribui la strategiile de durabilitate și economie circulară. Acest curs va acoperi aspecte cheie, cum ar fi economia circulară, analiza ciclului de viață și rolul materialelor în aceste concepte. De asemenea, veți învăța criteriile de evaluare a materialelor și vă veți concentra pe diverse tipuri de materiale, de la lemn și hârtie la metale și materiale compozite.

Link de înregistrare: Înscrieți-vă aici

  • CURSUL 2: Ciclul de Reciclare – 21.11.2023, 10:00-12:00

Acest curs vă va oferi o perspectivă asupra reciclării în industria mobilierului și iluminatului, acoperind subiecte precum conținutul reciclat și reciclabilitatea materialelor. Veți învăța despre diverse materiale reciclate și aspectele actuale ale reciclării, precum și designul pentru reciclabilitate.

Link de înregistrare: Înscrieți-vă aici

  • CURSUL 3: Materialele „Bio-Based” – 05.12.2023, 10:00-12:00

Acest workshop se concentrează pe utilizarea materialelor „bio-based” pentru aplicații durabile, inclusiv ambalaje în industria mobilierului și iluminatului. Vom explora concepte precum materialele pe bază de bio, biodegradabile și compostabile, și vom investiga materiale precum lemn, hârtie și bioplastice.

Link de înregistrare: Înscrieți-vă aici

  • CURSUL 4: Managementul Deșeurilor Industriale – 10.01.2024, 10:00-12:00

Acest curs explorează subiectul de management al deșeurilor industriale, eliminarea deșeurilor și posibila reutilizare a deșeurilor din diferite sectoare, în special în ecosistemul de iluminat și mobilier. Vom acoperi tipurile de deșeuri și vom explora materialele din deșeuri, precum și perspective de viitor legate de gestionarea deșeurilor industriale.

Link de înregistrare: Înscrieți-vă aici

Proiectul SILEO se angajează să sprijine dezvoltarea durabilă și inovarea în industria mobilierului și iluminatului, punând accent pe tehnologiile de vârf și modelele de afaceri circulare. Acesta oferă oportunitatea IMM-urilor de a se adapta la noile provocări și de a prospera într-un mediu economic în schimbare rapidă.

Lasă un răspuns