• Web Cube
  • Niciun comentariu

Inițiativă unică în țară | „Un singur Cluj” pentru personalul medical

Peste 50 de asociații și fundații din Cluj-Napoca, s-au unit într-o singură structură, în parteneriat cu Prefectura, Consiliul Județean și Primăria orașului.

Consorțiul de asociații și fundații sunt reprezentate de festivaluri, clustere, universități și societate civilă. În parteneriat cu instituțiile din oraș și județ și sub cupola Prefecturii Cluj, această inițiativă va veni în sprijinul personalului medical.

Prin acest parteneriat se vor pune, de urgență la dispoziție, camere necesare pentru ca personalul medical să se poată odihni, în hoteluri, între ture. Încă de azi dimineață, 26 de camere au fost puse deja la dispoziția personalului medical din prima linie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

„Acest oraș a reușit pentru că am lucrat împreună toți, autorități, societate civilă, mediu de afaceri, universități, culte religioase. Acum, tot împreună vom reuși să depășim această situație. La Cluj-Napoca există o echipă comună care trage în aceeași direcție”, a declarat primarul Emil Boc, cel care a anunțat constituirea acestei inițiative, idee care a venit din partea societății civile.

Pe lângă cele 26 de camere pentru 56 de persoane de la Spitalul de Boli Infecțioase, de mâine alte 11 camere, pentru 22 de persoane, vor fi disponibile pentru personalul medical de Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. De asemenea, prin acest program, în această săptămână vor fi disponibile 39 de camere și pentru personalul medical de la Spitalul Municipal Clujana, iar dacă este nevoie, costul pentru acestea va fi suportat de Primăria Cluj-Napoca, de la buget.

unsingurcluj.ro este platforma online pentru sincronizarea eforturilor județului în lupta cu coronavirusul.

Proiectul își propune să continue acțiunile de strângere de fonduri pe care să le pună la dispoziția spitalelor din județ, a instituțiilor publice și a inițiativelor civice din Cluj.

Pe lângă cazarea medicilor, sunt vizate, cu precădere, achiziții de echipamente și materiale medicale, dar și finanțarea unor demersuri sociale atât de necesare în această perioadă.

„Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi, apoi, redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea ‘biletelor de solidaritate’, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, pot să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți”, au precizat și reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, prin unsingurcluj.ro, inițiatorii pun la dispoziția spitalelor, instituțiilor publice și inițiativelor civice resurse logistice, creative și umane ale festivalurilor și evenimentelor clujene, ale diverșilor producători sau ale furnizorilor de servicii în acțiunile împotriva epidemiei de coronavirus.

„Pentru a asigura o conectare rapidă a nevoilor urgente cu sursele de finanțare și cu resursele disponibile, echipe din Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului lucrează îndeaproape cu echipele evenimentelor și cu reprezentanții inițiativelor publice implicate”, arată inițiatorii „Un Singur Cluj”.

Platforma unsingurcluj.ro este inițiată de festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

Articol preluat de pe ebsradio.ro

Lasă un răspuns