În luna iunie studenții și partenerii INTRIDE s-au reunit la Cluj pentru a încheia o etapă importantă în cadrul proiectului. Astfel, în perioada 20-24 iunie a avut loc atelierul de lucru al Proiectului final, organizat în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Acesta a avut drept scop obținerea unui rezultat care să integreze cursurile teoretice și atelierele practice oferite în cadrul celor 3 module. Pentru asigurarea legăturii conceptuale cu conținutul didactic al celor 3 module, au fost stabilite de către partenerul, ELISAVA, trei sesiuni de control: în luna martie, mai și iunie, sesiuni care au avut loc după ce activitățile didactice și atelierul final ale fiecărui modul s-au încheiat. Tema proiectului final a fost: „O nouă experiență de a ședea”, iar compania implicată în activitățile acestuia a fost ANTARES. Participanții au avut ocazia de a vizita sediul companiei și au beneficiat de o prezentare complexă a produselor companiei, vizită esențială pentru îndeplinirea cerințelor în cadrul atelierului de lucru planificat pentru proiectul final. După această vizită, fiecare grup și-a prezentat rezultatele cercetării obținute prin realizarea temelor primite în cadrul sesiunilor de control ale modulelor didactice. Participanții și-au desfășurat activitățile sub coordonarea echipei UAD, a reprezentanților coordonatorului de proiect și ai partenerilor de proiect. Pentru partea practică a atelierului de lucru, participanților li s-a cerut să îmbunătățească scaunul oferit de compania ANTARES.
Prin îndeplinirea cerinței de a reproiecta un model de scaun luând în considerare lucrurile învățate despre eco-design și propunerea unei noi experiențe de a ședea, participanții și-au dezvoltat proiectele finale care au fost prezentate în cadrul unei întâlniri online în 1 iulie. Îmbunătățirile au vizat nu doar intervenția directă asupra produsului fizic, ci au fost abordate și aspecte ce țin de marketing, comunicare, prezentare, afișare, ambalare etc. Colaborarea și implicarea atât a partenerilor europeni, cât și a companiilor partenere, care au jucat un rol cheie în dezvoltarea proiectului, a oferit participanților posibilitatea de a se întâlni și lucra împreună, dar și de a aplica cunoștințele și abilitățile dobândite în cadrul activităților practice.
La final, cele 4 echipe de studenți au primit feedback de la companiile partenere, ca urmare a prezentării, nu numai a noului concept de scaun pe care l-au dezvoltat, ci și a cercetărilor aprofundate pe care le-au făcut cu privire la sistemele de eco-design, producția durabilă și opțiunile privind materialele și implementarea ideii de afaceri. În afara activităților propriu-zise din cadrul proiectului, echipa INTRIDE a vizitat expoziția CMT în cadrul #TCIW2022 și Laboratorul de Design de Produs și Testare.