Companiile din Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) au primit propunerea de a deschide o capacitate de producție pentru mobilierul de birou pe continentul african, în urma prezenței oamenilor de afaceri din acest domeniu la Cluj.
“Ecourile misiunii economice desfășurate de oaspeții din Africa de Sud la conferința internațională pe care am coorganizat-o la finalul lunii septembrie răsună în continuare. Joey Lascelles, CEO al United Forest Products (UFP) din Africa de Sud, a observat multiple oportunități de colaborare între România și Africa de Sud în timpul vizitei la Cluj-Napoca, când a participat la Transylvanian Clusters International Conference (TCIC).
Pentru furnizarea mobilierului de birou, unde oferta pe piața africană este limitată, firmele românești ar putea lua în considerare chiar deschiderea unei fabrici pentru asamblarea scaunelor și a meselor de birou, mai cu seamă că în România este o lipsă a forței de muncă în vreme ce Africa de Sud se confruntă cu o creștere a șomajului”, a anunțat Ciprian Morcan, managerul CMT.
UFP, afacere semnificativă în domeniul comercializării lemnului și a serviciilor legate de lemn, a fost invitată să ia parte la TCIC, cel mai mare eveniment internațional dedicat clusterelor, care a avut loc la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, în perioada 18-20 septembrie.
Alte două companii sud-africane au fost invitate să ia parte la reuniunea de la Cluj. Echipa din Africa de Sud a fost reprezentată de Joey Lascelles, de la UFP, de John Noble, de la Kluyts & Co și de Michael Reddy, de la Furntech.
400 de participanți din 24 de țări au participat în perioada 18-19 septembrie la TCIC care a reunit experți din domenii de interes și cu potențial crescut de a genera meserii ale viitorului: tehnologia informației, mobilă, agrofood, energie, industrii creative.
Evenimentul a inclus și o platformă de networking, de care participanții au profitat pentru a-și stabili întâlniri față în față cu potențiali colaboratori și parteneri de afaceri. Cu acest prilej au fost prezentate proiecte demarate sub umbrela Transilvania Digital Innovation Hub.
Articol preluat de pe zcj.ro