• webcube
  • Niciun comentariu

Proiectul Furniture Go International a fost prezentat firmelor de mobilier din 6 tari

  • Aproape 70 de companii europene au participat la primul eveniment public al proiectului Furniture Go International (FGOI), care le va permite sa ajunga pe noi piete precum Statele Unite, Canada, Egipt si Africa de Sud.
  • Cunoasterea si intelegerea clientului din alta tara si a nevoilor pietei constituie principala provocare pentru succesul acestui proiect si pentru export, in general.
  • In primul an al proiectului, scopul este de a potrivi portofoliul de produse al IMM-urilor participante cu nevoile de pe pietele tinta.

Evenimentul de lansare a fost organizat in format hibrid de cele 8 clustere europene care conduc proiectul si a avut intre participanti cel putin 5 IMM-uri asociate cu fiecare dintre clustere. Companiile participante sunt cele al caror profil corespunde cel mai bine cu obiectivele proiectului Furniture Go International (FGOI) si care sunt cele mai interesate de propunerea de internationalizare. Apelul de participare ramane deschis pentru IMM-urile din industria mobilierului, industria lemnului si decoratiunilor, care isi doresc sa faca export in afara Uniunii Europene.

Proiectul se va concentra pe implementarea unei strategii comune de internationalizare, cat si pe colectarea si procesarea tuturor informatiilor si experientei necesare abordarii noilor piete cu sanse maxime de succes. Pe parcursul a 3 ani, proiectul include analize de piata, misiuni comerciale, activitati internationale de matchmaking si stabilirea de contacte permanente pe fiecare dintre cele 4 piete de interes, astfel incat IMM-urile sa fie ajutate de la fata locului sa depaseasca eventualele obstacole.

Evenimentul de lansare FGOI a inceput cu o scurta introducere a proiectului si o prezentare a fiecarui cluster implicat din Bulgaria, Republica Ceha, Romania, Spania, Slovenia, Suedia. In cadrul unui chestionar cu raspunsuri pe loc, reprezentantii IMM-urilor au putut sa-si dezvaluie principalele ingrijorari legate de procesul de internationalizare si au putut alege tara unde ar fi cei mai interesati sa faca afaceri. Principala provocare identificata pentru exporturile in afara UE este lipsa de informatii viabile si actuale despre pietele vizate (59% dintre respondenti). Alte provocari importante sunt deficienta reprezentantei pe astfel de piete externe si lipsa unor cunostinte de logistica (53%), precum necunoasterea legislatiei, a cerintelor tehnice si a responsabilitatilor pe care producatorul trebuie sa si le assume pe piete externe (38%), cat si transportul si diferentele interculturale.

Desi reprezentantii IMM-urilor au votat in majoritate (40%) pentru extinderea afacerilor in SUA, in timp ce Egiptul a fost destinatia de export cel mai putin votata (13%), lucrurile s-au schimbat rapid in sesiunea de intrebari si raspunsuri care a incheiat evenimentul. Unii dintre participantii care au deja experienta cu parteneri de afaceri egipteni au subliniat faptul ca este in plina constructie o noua capitala la periferia Cairo, conceputa pentru a gazdui 6,5 milioane de locuitori. Noua capitala administrativa a Egiptului va costa aproximativ 40 de miliarde de dolari. Si, dupa cum a spus un reprezentant al IMM-urilor, „vor avea nevoie de multa mobila”.

Furniture Go International (FGOI) este un proiect condus de opt clustere din sase tari europene si finantat de Comisia Europeana. Se asteapta ca intre 50 si 100 de intreprinderi mici si mijlocii din industria mobilei si industriile conexe sa participe direct la acest proiect care este 100% orientat spre rezultate. Clusterele participante sunt: CMT – Cluster Mobilier Transilvan (Romania; cunoscut international ca TFC – Transylvanian Furniture Cluster), HABIC – Association Cluster of Habitat, Wood, Office and Contract Sector (Spania), WIC – Wood Industry Cluster (Slovenia), KCN – Cluster of Czech Furniture Manufacturers (Republica Ceha), ICS – Interior Cluster Sweden (Suedia), PWC – PRO WOOD Regional Cluster (Romania), BFC – Bulgarian Furniture Cluster (Bulgaria) si HCB – Habitat Cluster Barcelona (Spania). Combinate, ele aduna peste 500 de companii, majoritatea IMM-uri producatoare.

Website oficial: fgoi.eu

E-mail: info@fgoi.eu

Despre acest comunicat de presa:

Continutul acestui comunicat reprezinta doar opiniile autorilor si este in responsabilitatea exclusiva a acestora; nu se poate considera ca reflecta punctele de vedere ale Comisiei Europene si / sau ale Agentiei Executive pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (EASME) sau ale oricarui alt organism al Uniunii Europene. Comisia Europeana si Agentia nu accepta nicio responsabilitate pentru utilizarea informatiilor pe care le contine.

Pentru mai multe informatii despre acest comunicat de presa puteti lua legatura cu Cristina Castillo, manager de proiect pentru Habitat Cluster Barcelona si director de comunicare FGOI – cristina.castillo@hcb.cat si Raluca Bugnar, purtator de cuvant Cluster Mobilier Transilvan – raluca.bugnar@mobiliertransilvan.ro.

 

Articol preluat de pe: matek.ro

Lasă un răspuns