• webcube
  • Niciun comentariu

Capitala Transilvaniei devine capitala inovației

 

Cluj-Napoca va fi timp de două zile centrul inovației. În cel de-al doilea oraș ca mărime al României, Conferința Internațională a Clusterilor din Transilvania va reuni peste 250 de participanți, locali și internaționali și peste 50 de vorbitori.

Evenimentul va avea loc între 24 și 25 iunie la Cluj Arena și include cinci domenii principale pe agenda sa: IT&C și industrii creative, eficiența energetică, agroalimentarea, inovație în industria mobilei și materiale și tehnologii noi.

Principalul obiectiv al conferinței, potrivit organizatorilor, este de a produce cel puțin 5 inițiative practice. Pentru ca acest lucru să se întâmple, membrii clusterelor românești și europene vor participa la 8 ateliere unde, alături de reprezentanții mediului de afaceri, autoritățile publice și instituțiile de cercetare, vor afla cele mai bune practici în gestionarea clusterului și vor analiza impactul inovație și al colaborării între diferite ecosisteme și rezultatele sale.

„Conferința internațională a clusterelor transilvănene ne va oferi oportunitatea de a învăța, de la cei mai buni in domeniu, cum să dezvoltăm o cultură de colaborare între clustere și companiile membre. Sunt sigur că vom face un mare pas în dezvoltarea proiectului pentru care cu toții luptăm : transformarea Clujului în Capitala Europeană a Inovării ”, a declarat Ciprian Morcan, președintele Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord, care include peste 260 de entități din mediul de afaceri, cercetare și dezvoltare și autorități publice. Companiile reprezentate de aceste grupuri au peste 18.000 de angajați și o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde EUR.

Potrivit organizatorilor, peste 50 de vorbitori se vor alătura conferinței, Markku Markkula fiind unul dintre aceștia. Markkula este președintele Comitetului European al Regiunilor și vicepreședinte al grupului de politici și strategii de inovare. De asemenea, este considerat ca fiinds unul dintre principalii specialisti europeni în inovație și în ceea ce privește dezvoltarea regională. Alături de Marrku Markkula, lista de vorbitori include nume precum Bror Salmelin, consilierul pentru sisteme de inovare la Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Comunicații, Rețea, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT), Thomas Lammer-Gämp, Director al Secretariatului European pentru Analiza clusterelor (ESCA, la VDI / VDE Innovation & Technik GmbH Berlin sau Philippe Lattes, manager inovație pentru activități spațiale și manager de proiect european).

Conferința internațională a clusterelor transilvănene aduce, pentru prima dată în România, platforma B2Match. Potrivit organizatorilor, platforma va facilita interacțiunile dintre reprezentanții companiei și grupurile participante, pentru a începe proiecte comune. Pe scurt, participanții vor avea oportunitatea de a găsi parteneri de afaceri pentru proiectele lor care sunt relevante pentru o investiție.

Articol preluat de pe business-review.eu

Lasă un răspuns