INTRIDE

Coordonarea activităților specifice realizării raportului de cercetare (aplicare de chestionare în rândul firmelor producătoare, workshop-uri, interpretarea datelor colectate etc.)

Realizarea de rapoarte cu competențele și abilitățile așteptate în sectorul economic de la viitorii designeri de mobilier.

Menținerea relației cu participanții din cele 4 țări în care se desfășoară proiectul. Împachetarea și transmiterea de informații despre evoluția proiectului.

CONTRIBUȚIA CMT

Organizarea unui workshop cu partenerii din cele 4 țări implicate în proiect (România, Italia, Spania și Polonia) și conceperea unui chestionar din care să poată fi extrase informațiile necesare pentru alcătuirea unui program de masterat în design de mobilier.

Aplicarea chestionarului la minim 20 de IMM-uri din fiecare țară pentru a afla nevoile și dorințele companiilor din domeniu în raport cu viitorii angajați specializați în design de mobilier.

Asigurarea corectitudinii și calității informațiilor culese, prelucrarea, diseminarea și exploatarea rezultatelor finale ale proiectului: curricula pentru masterat în design de mobilier.

ACTIVITĂȚI

Dezvoltarea unui program de masterat pentru viitorii designeri de mobilier, care să includă dobândirea și dezvoltarea tuturor tipurilor de competențe cerute de IMM-urile de profil: creative, soft,  digitale, ecologice etc.

Crearea unei platforme de colaborare pentru firme, universități și centre tehnologice.

REZULTATE

Implicarea companiilor în definirea concretă a competențelor viitorilor designeri de mobilier, pentru noua curriculă de masterat.

Crearea unui dialog continuu între mediul academic și mediul de business, cu beneficii pentru ambele părți, cât și pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în domeniul designului de mobilier.

EFECTE

Apariția unor joburi noi, adecvate cu evoluția industriei.

Sincronizarea formării profesionale cu realitățile de pe piața muncii.

Acces pentru companii la persoane calificate, cu competențe specifice industriei, care se pot implica în procese complexe de inovare.

Noile competențe introduse în mediul de business vor furniza rezultate tangibile.

IMPACT (estimat)

Apariții în presă

INTRIDE. Abilități sociale, digitale și ecologice pentru designeri inteligenti din sectorul de producție-proiectul final

  În luna iunie studenții și partenerii INTRIDE s-au reunit la Cluj pentru a încheia o etapă importantă în cadrul proiectului. Astfel, în perioada 20-24 iunie a avut loc atelierul de lucru al Proiectului final, organizat în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Acesta a avut drept scop obținerea unui rezultat care să…

august 19, 2022
INTRIDE. Abilități sociale, digitale și ecologice pentru designeri inteligenți din sectorul de producție – discuții și masă rotundă

ELISAVA – Barcelona School of Design and Engineering, unul dintre partenerii noștri din proiectul INTRIDE, a dat startul activităților de testare a cursului pentru designeri elaboratat până acum în cadrul proiectului. În 9-10 februarie are loc kick off-ul procesului de testare, cu o serie de discuții la masa rotundă. Rita Almendra de la Universitatea FAU…

februarie 9, 2022
Analiza nevoilor legate de seturile de competențe Sociale, Digitale, Sociale din sectorul mobilier – interioare: Sondaj și atelier românesc

SONDAJ (mai, septembrie 2020) În perioada mai și septembrie 2020, partenerii din România din proiectul INTRIDE au trimis sondajul privind „Analiza nevoilor legate de seturi de abilităție sociale, digitale, ecologice în sectorul mobilier – interioare” către IMM-uri care lucrează în sectorul manufacturier, în special în sectorul de interior transilvan. Primul atelier de lucru a adus…

aprilie 21, 2021
INTRIDE – Ce așteptări au IMM-urile de la programele de studii pentru designeri de mobilier?

INTRIDE reprezintă un proiect internațional în care sunt implicați 10 parteneri din Italia, Spania, Polonia și România. Această alianță a fost creată cu scopul creării unui cadru potrivit de colaborare între instituții de învățământ superior, clustere, centre tehnologice și mediul de business. Rezultatul urmărit este un program de studii masterale pentru designeri din industria mobilei, care…

octombrie 22, 2020
Pregătind viitorii designeri de mobilă, o prioritate pentru Cluster Mobilier Transilvan

Nevoia de forță de muncă în industrie și potențialul tinerilor aflați în curs de pregătire, sunt văzute ca o oportunitate pentru ambele părți de a beneficia una de cealaltă. Producătorii de mobilă s-ar putea baza pe angajați calificați, iar viitori designeri ar putea avea locul de muncă la care au visat. Proiectul internațional INTRIDE țintește…

mai 4, 2020